Projecten

Glas-in-lood nieuw en reparatie

blog1

Ouderwets vakmanschap

Onze glashandel heeft van oudsher zelf glas-in-lood gemaakt. Vakmanschap dat van generatie op generatie is overgedragen. Oorspronkelijk zat in dit huis een glas-in-lood raam en de eigenaars wilden deze entree in z'n oude glorie herstellen. Wij hebben toen het glas-in-lood van de hele entree opnieuw gemaakt in de oude stijl. Hiervoor hebben we echt antiek glas gebruikt om de uistraling nog authentieker te maken.

blog2

Glas-in-lood met een moderne uitstraling

In dit huis werden we gevraagd een glas-in-lood raam te maken met een meer moderne uitstraling. De eenvoud in het ontwerp gecombineerd met transparante glassoorten zorgden voor dit effect. Door het gebruik van een antieke glassoort in de omlijsting werd dit raam een mooie combinatie van oud en nieuw. We kunnen zeer moderne, geometrische ramen op maat en op basis van eigen ontwerp maken. We houden ervan hoe oud vakmanschap nu een moderne draai kan krijgen.

blog3

Transparant glas-in-lood

Dit raam is iets meer in de Engelse stijl gemaakt. Hierin wordt niet gebruik gemaakt van gekleurd glas, maar van transparant glas en werken we met een diagonale vlakverdeling. Dit raam is geplaatst boven een trapgat, zodat er toch nog genoeg lichtdoorval was, maar wel de sfeer van het glas-in-lood in het huis werd geïntegreerd.

Neem contact op

Heeft u een idee in gedachte? We denken graag vrijblijvend met u mee!

Wij geloven in maatwerk. U krijgt persoonlijk advies, een offerte op maat en we denken met u mee om de beste glastoepassing te vinden voor uw interieur en wensen. Waarna onze ervaren medewerkers het glas vakkundig bij u komen meten en plaatsen.